Genel

Patek Philippe Yeni Ref. 5750 “İleri Araştırma” Dakika Tekrarlayıcı

Patek Philippe, lakabında “Advanced Research” yazan bir saati piyasaya çıkardığında, hem dış estetiği hem de iç teknolojisiyle özel bir saat olacağından emin olabilirsiniz. En son örnek 2017 yılında, İsviçreli yüksek saatçi maison, yeni Spiromax balans yayı ve çığır açan “uyumlu” bir zaman ayar cihazı ile donatılmış ilk saat olan Aquanaut Travel Time 5650G’yi piyasaya sürdüğünde oldu. Bu yıl, Patek Philippe, birinci sınıf Ar-Ge bölümünün emeğiyle, tarihi uzmanlık alanlarından biri olan büyük bir komplikasyon olan çınlayan bir saate dahiyane bir yenilik uyguladı. İşte Ref’e daha yakından bir bakış. 5750P “İleri Araştırma” Dakika Tekrarlayıcı.

“Gelişmiş Araştırma” Dakika Tekrarlayıcı platin olarak 15 adet ile sınırlıdır.
Patek’in bu çok sınırlı saatteki (sadece 15 parça) teknik başarısının özü, aynı anda akustik kaliteyi korurken ve bunu mümkün olan en düşük seviyede korurken, tekrarlayıcının zaman vuruşunun sesini tamamen mekanik bir şekilde yükseltme yöntemine sahip olmasıdır. boyutlar. Mekanizmanın köprü tarafına eklenen modül, geleneksel titreşimli membran yerine ultra ince salınımlı safir gofret içeren üçlü patentli bir sistem kullanarak mekanik bir hoparlör gibi çalışıyor. Bu katı, serbest hareket eden plakanın bu açısal hareketi, bir saat kasasının sınırlı boyutlarında sesin daha iyi yayılmasını sağlarken, şeffaf safir yapısı, bir sergi kasası aracılığıyla mekanizmanın net bir görünümünü korur.

“Fortissimo” ses yayılım modülü için birkaç patent başvurusu yapıldı.
Dakika tekrarlayıcı gonglar, diğer ucunda bir akort çatalına benzeyen çelik bir ses kolu ile gofrete bağlanır. Çekiçler gonglara vurur, gonglar salınımlarını ses koluna iletir, kol onları güçlendirir ve gofrete aktarır, bu da gözle görülür şekilde daha yüksek bir çınlama sesi için safir kristalin üstündeki ve altındaki hava katmanlarını uyararak onları daha da güçlendirir. Bu sistem (Patek Philippe’in “fortissimo” olarak adlandırdığı) ses dalgalarının, dakika tekrarlamalı bir saat için en büyük akustik zorluğu sunduğu bilinen değerli bir metal olan platinden yapılan saat kasasının her tarafında yayılmasına yardımcı olur. Fortissimo modülü, amplifikatörü hareketten ayıran yüksek teknoloji ürünü bir kompozit malzemeden yapılmış bir yalıtım çerçevesi kullanımıyla bu zorluğu çözüyor; Ses koldan gofrete yönlendirildikten sonra, saat 12, 3, 6 ve 9 konumundaki bir titanyum halkadaki dört dar delikten yayılır ve kasa arkası ile kasa bandı arasındaki dar bir yarıktan çıkar – seçilen kasa malzemesinin doğru olduğundan emin olur. ses kalitesini etkilemez. Ayrıca, fortissimo modülü, saatin çanlarının diğer tekrarlayıcılardan altı kat daha geniş bir mesafede duyulmasını sağlar – Patek, çınlayan saatlerinin ünlü olduğu “armonik kalite ve akustik zenginlik”ten ödün vermeden, söz verir.

Mekanizmanın platin mikro rotoru, kadranla aynı motife sahiptir.
Calibre R 27 PS mekanizması da önceki versiyonların çelik dakika tekrarlayıcı çekiçlerini, üretilen sesin zengin rezonansını azaltmadan daha yumuşak bir vuruş sağlayan platinden yapılmış yenileriyle değiştirir. Mekanizma ayrıca saati kuran mikro rotor için platin kullanıyor ve önceki mikro rotorların yerini altın alıyor; metalin daha yüksek yoğunluğu aynı sarım gücüne izin verir, ancak daha ince bir tasarım ve dolayısıyla kalibre için daha büyük bir genel incelik ve buna bağlı olarak: 950 platinde 40 mm’de zarif yuvarlak kasa sadece 11,1 mm yüksekliğinde, sadece 0,57 mm’dir. Patek Philippe’in Ref. Katedral gongları ile 5178 dakikalık tekrarlayıcı.

Kasa 40 mm çapında ve 11,1 mm kalınlığında.
Özenle inşa edilmiş, beş parçalı kadran, eski model otomobillerdeki telli tekerleklerden ilham alan açık işlemeli bir tasarıma ve salyangoz siyah bir arka plan tarafından desteklenen bir kafes işi motifine sahiptir. Model, disk dönerken geçen saniyeleri izlemek için geleneksel bir el yerine küçük bir işaretleyici kullanan küçük saniye diskinde saat 6 konumundaki tekrarlanıyor. Bir çift beyaz altın Dauphine ibreleri, karartılmış beyaz altından uçurtma şeklindeki saat imleri üzerinde zamanı gösterir.

Kadran ve saniye ibresi üzerindeki desen klasik otomobil tekerleklerinden alınmıştır.
Kasanın arka tarafı, safir pencereden, tekrarlayıcının çekiçleri ve gongları ve diyapazon benzeri ses kolu gibi temel unsurlar ve delinmiş Calatrava çapraz amblemi ile santrifüj regülatör dahil olmak üzere mekanizmanın bir görünümünü sunuyor. , Patek Philippe’in tarihi bir sembolü. 43 ile 46 saat arasında güç rezervini koruyan mekanizma, Silinvar’daki Gyromax balans yayı da dahil olmak üzere önceki Gelişmiş Araştırma projelerinden çıkan diğer patentli cihazları içeriyor. Platin mikro rotoru, kadranın özel bir lazer ışığı emici yüzey dokulama tekniği ile oluşturulan çapraz desenine bir kez daha göz atmanızı sağlar. Ref’in 15 parçasının tamamı. 5750 “Gelişmiş Araştırma” Dakika Tekrarlayıcı, siyah kontrast dikişli ve platin katlanır tokalı parlak turuncu timsah derisi kayışa monte edilmiştir. Fiyat istek üzerinedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir