Genel

Uyandırma Çağrısı: Mekanik Alarmlı Beş Saat

Tourbillonlar kadar seksi veya sonsuz takvimler kadar etkileyici bir şekilde karmaşık değiller, ancak mekanik alarmlı saatler, yorgun bir gezgin veya o büyük yönetim kurulu toplantısı hakkında bir hatırlatmaya ihtiyaç duyan çok çalışan bir yönetici için daha yararlı komplikasyonlardan birine sahiptir. Bir bakıma, daha fazla saat markasının onları benimsememesi ilginç. İşte şu anda piyasada olan beş tanesi.

JAEGER-LECOULTRE POLARIS MEMOVOX

1000 parçalık sınırlı bir üretim olan Jaeger-LeCoultre Polaris Memovox, mekanik alarmla donatılmış ilk dalış saati olan 1968 orijinalinin ruhunu yansıtıyor. 42 mm’lik çelik kasasına yerleştirilmiş üç tepeli alarm, 1950’lerde Jaeger-LeCoultre tarafından yaratılan ilk kendinden kurmalı alarm hareketinin doğrudan devamı olan modern Calibre 956 tarafından çalıştırılır. Üç tepe, alarm fonksiyonunu ve zaman ayarını şu şekilde kontrol eder: İlki alarm fonksiyonunu kurar ve ardından alarmı ve çıkarıldığı tarihi ayarlar. Orta kurma kolu, çift yönlü dönen iç bezelin ayarlanmasını sağlar. Alt kurma kolu dışarı doğru çekilerek merkezi akrep ve yelkovanda saati ayarlamak için dışarı çekilerek “yaşlı patina” ışıltılı detaylarla zenginleştirilmiş, vintage esintili siyah kadranda yer alıyor. Fiyat: 12.600 dolar. Tam bir inceleme için buraya tıklayın.

TUDOR MİRAS DANIŞMANI

Heritage Advisor, 1957’de Tudor tarafından piyasaya sürülen, atasıyla aynı şekilli kulaklara, Dauphine ibrelerine ve merkezi kırmızı alarm ibresine sahip, ancak çağdaş bir kasa boyutu (42 mm) ve malzeme ile güncellenmiş bir alarm saatinin modern bir yeniden yorumudur ( titanyum) ve dokulu yüzeylerin bir kombinasyonuna sahip konyak renginde bir kadran. Tudor’un kendi geliştirdiği bir modüle sahip bir ETA temel hareketi olan Calibre 2892, saat 8 konumundaki düğmenin alarmı etkinleştirdiği ve kapattığı bir alarm işlevine sahiptir, saat 2 konumundaki bir kurma kolu, dış dakika izini gösteren kırmızı ibre, saat 4 konumundaki başka bir tepe saati ve tarihi ayarlar, ikincisi saat 6’da sayaçta gösterilir. Fiyat: Deride 6.000$, çelik bilezikte 6.225$.

VULCAIN MİRASI BAŞKAN SAATİ

Adını yerleşik alarmının tiz, “cıvıldayan” sesiyle alan ilk Vulcain Cricket saati 1947’de piyasaya sürüldü ve devrim niteliğindeki Calibre 120’yi içeriyordu. Saat hızla bir hit ve ABD başkanlarının gözdesi haline geldi ve Vulcain’e ilham vermesi için ilham verdi. Kriket, onun yüce takma adı olan “Başkan’ın Saati”dir. Vulcain, 1950’den kalma ünlü bir modelin tarihsel olarak sadık bir kopyası olan Heritage Presidents’ Watch sınırlı sayıda dahil olmak üzere, o zamandan beri Cricket’in yeni versiyonlarını yaratıyor. Vulcain’in manuel kurmalı V-10 kalibresi 39 mm kasanın içinde tik tak yaparak enerji sağlıyor. bir namludan tam 20 saniye boyunca çalan alarma, diğerinde saatin 42 saatlik güç rezervini saklar. Saat, her biri 500 adetle sınırlı olan çelik veya iki tonlu çelik ve pembe altın olarak sunuluyor. Fiyat: 4.150 Euro (yaklaşık 4.600$).

BREGUET MARINE ALARME MÜZİKALESİ

Breguet, ilhamını kurucusu Abraham-Louis Breguet’in Fransız Kraliyet Donanması’ndaki kronometre üreticisi olarak tarihsel rolünden alan, yakın zamanda yeniden tasarlanan Marine koleksiyonunun bir parçası olan Marine Alarme Musicale 5547 ile zarif bir deniz paketinde bir alarm işlevi sunuyor. 2019’da 40 mm’lik yeni bir titanyum kasa ile piyasaya sürülen model, bir dizi göstergeye sahip sunburst arduvaz gri kadrana sahiptir: saat 3 konumunda alarm alt kadranı, saat 9 konumunda 24 saat alt kadranı, 12 konumunda alarm aktivasyon açıklığı ‘ saat ve IX ve XII Romen rakamı aplikleri arasındaki alarm için bir güç rezervi göstergesi. Kendinden kurmalı 519F/1 kalibre, alarmı çalıştırmak için saat 8 konumunda bir buton kullanır ve biri ana harekete, diğeri alarmın vurma mekanizmasına enerji sağlayan iki ayrı namluya sahiptir. Fiyat: 28.600 dolar.

RICHARD MILLE RM 62-01 TOURBILLON TİTREŞİMLİ ALARM ACJ

Richard Mille ve Airbus Corporate Jets (ACJ) arasındaki işbirliğinin meyveleri olan RM 62-10 Tourbillon Titreşimli Alarm ACJ, saat üreticisinin şimdiye kadarki en karmaşık saatini ve aynı zamanda piyasadaki teknik olarak en gelişmiş alarm işlevini temsil ediyor. Bir direğe, bir gong’a veya kasanın iç kısmına vuran bir çekiç kullanan çoğu geleneksel kol saati alarmının aksine, RM 62-01’deki alarm kesinlikle sessizdir ve yalnızca kullanıcının benzer bir şekilde algılayabileceği bir titreşim iletir. Erken cep telefonlarında titreşimli uyarı işlevi. Bununla birlikte, bu 30 parçalı sınırlı sayıdaki tonneau şeklindeki titanyum-karbon TPT kasasının içindeki mekanizma, tamamen mekaniktir ve 70 saatlik güç rezervi için iki namlu ve bir tourbillon dahil olmak üzere 816 parçadan oluşur. Fiyat: 1,225 bin dolar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir